PYREG GmbH

Malá německá společnost PYREG nastavuje nové milníky pro efektivní likvidaci odpadu

Evropský tým IP Helpdesk zveřejnil novou případovou studii PYREG - Od odpadu k hodnotě, která ukazuje, jak malá německá společnost svými revolučními a udržitelnými technologiemi stanovuje nové milníky pro účinné odstraňování odpadu a jak zdravá strategie duševního vlastnictví podporuje zahájení jejich podnikání.

Hlavním cílem PYREG GmbH bylo řešit naléhavou otázku likvidace odpadu tím, že bude nabízet účinné řešení, které šetří zdroje a současně bude vyrábět energii z obnovitelných zdrojů. Díky přesné kontrole karbonizačních parametrů může PYREG vyrábět uhlíkové produkty v různých jakostních třídách. Proces navíc umožňuje šetrnou recyklaci surovin, jako je fosfor.

PYREG GmbH je nyní celosvětovým lídrem s více než 50 systémy instalovanými po celém světě. PYREG se specializuje na technologicky vyspělé závody na výrobu biocharu vázajícího CO2 a je také průkopníkem v těžbě CO2. Jejich systémy ročně účinně odstraní přes 30 000 metrických tun CO2, což představuje ekvivalent 75 GWh k pokrytí roční potřeby vytápění přibližně 5 000 domácností. Technologie získala uznání od americké Agentury pro ochranu životního prostředí a je držitelem certifikace typu EBC (European Biochar Certificate). Dokument je dostupný ZDE.

Zdroj ZDE.