Radar pro inovace

Dva projekty EIC Accelerator získají cenu Innovation Radar Prize 2023

Od roku 2015 uděluje Evropská komise inovátorům financovaným z prostředků EU výroční cenu za radar pro inovace, čímž upozorňuje na velké potenciální inovace, které se snaží dostat „z laboratoře na trh“. Inteligence získaná pomocí radaru Innovation Radar slouží k identifikaci inovátorů, kteří se pak mohou ucházet o cenu.

Cenu za radar pro inovace nyní spoluorganizuje Evropská komise a sdružení Dealflow.eu, které finalistům rovněž poskytuje podporu při přípravě a širší podporu při dosahování jejich ambicí na trhu.

Evropská komise minulý týden během summitu o radaru pro inovace v Lisabonu vyhlásila vítěze soutěže Innovation Radar Prize 2023. Dva z dvanácti finalistů byli také příjemci pečeti excelence akcelerátoru EIC.

Těmito inovačními projekty jsou:

MJN ze Španělska - vítěz kategorie „inovace pod vedením žen“ za jejich nositelný přístroj určený k varování jedinců s rezistentní epilepsií

Carbon Waters z Francie - vítěz kategorie „Technika udržitelnosti“ za své vysoce kvalitní kapalné přísady na bázi grafenu se zvýšeným výkonem

Zdroj ZDE a ZDE.