Druhá výzva WomenTechEU

Granty na podporu budou směřovat do 134 vybraných společností

Dne 14. dubna Komise oznámila výsledky druhé výzvy WomenTechEU zaměřené na inovativní evropské společnosti založené ženami. Letos bylo vybráno téměř třikrát více společností ve srovnání s pilotním projektem.

Po úspěšném pilotním projektu v roce 2022 vyhlásila společnost WomenTechEU druhou výzvu na podporu inovací v evropském odvětví technologií pod vedením žen, a to se zvýšeným rozpočtem ve výši 10 milionů EUR.

Tento druhý ročník WomenTechEU vzbudil rekordní zájem 467 žádostí z 35 členských států a zemí přidružených k Horizon Europe. Po vyhodnocení vybrala porota složená z nezávislých odborníků pro financování celkem 134 společností. Pocházejí z 26 různých zemí, kde má 14 % společností sídlo v zemích přidružených k Horizon Europe a 15 % ze zemí rozšiřujících Horizon Europe. Vybrané společnosti obdrží grant ve výši 75 000 EUR na podporu počátečních kroků jejich inovačního procesu a růstu jejich společnosti. Všem zakladatelkám je dále nabízeno mentorství a koučink v rámci programu Evropské rady pro inovace (EIC) Women Leadership Programme a vyhrazené příležitosti k vytváření sítí v celé EU.

Zdroj: ZDE.