European Capital of Innovation Awards 2024

Od 5. března je otevřená výzva k podání přihlášek do 10. ročníku soutěže European Capital of Innovation Awards (iCapital)

Evropská komise zahájila desátý ročník soutěže European Capital of Innovation Awards (iCapital). Cena se uděluje evropským městům, která jsou průkopníky inovací, z nichž mají prospěch jejich občané. Evropské hlavní město inovací (iCapital), podporované Evropskou radou pro inovace (EIC) v rámci programu Horizon Europe, uznává evropská města, která otevírají správní postupy inovacím a snaží se být vzorem pro ostatní města tím, že posouvají hranice technologií ve prospěch svých občanů.

Soutěž udělí celkem šest cen ve dvou kategoriích: Evropské hlavní město inovací a Rostoucí inovativní město. Město, které získá titul Evropské hlavní město inovací v roce 2024, obdrží 1 milion EUR.

Soutěž je otevřena městům s minimálně 50 000 obyvateli z členských států EU a zemí přidružených k Horizon Europe. Dvě poroty na vysoké úrovni složené z nezávislých odborníků vyhodnotí, jak kandidátská města posouvají hranice inovací. Kritéria a další podrobnosti jsou k dispozici v pravidlech soutěže.

Možnost podat přihlášku je od 5. března do 18. června 2024.

Zdroj ZDE.