Valencie získala titul European Green Capital for 2024

Dne 11. ledna 2024 španělské město Valencie získalo titul European Green Capital for 2024 a převzalo jej od estonského města Tallinu

Valencie získala tento titul díky svým minulým i současným úspěchům v oblasti udržitelného cestovního ruchu, klimatické neutrality a spravedlivé zelené transformace podporující začlenění. Jak dokládá motto „On a Mission Together“, Valencie účinně kombinuje reakce na environmentální výzvy se společenskými. 97 % obyvatel města žije ve vzdálenosti 300 metrů od zelených městských oblastí. Město má také prokazatelný závazek zlepšit kvalitu ovzduší a obnovit přírodní ekosystémy, jako jsou duny Devesa a mokřadní ekosystémy. Valencie rovněž podporuje zdravější, udržitelnou a inkluzivní produkci potravin prostřednictvím svého programu „Sousedství a výživa“. Počítá se s více než 300 činnostmi a akcemi, které osloví všechny sektory města – od oblasti udržitelnosti, výroby a podnikání až po obyvatele Valencie.

Cena European Green Capital podporuje města, aby se stala ekologičtějšími a čistšími a aby zlepšila kvalitu života svých obyvatel.

Zdroj ZDE.