Anylýza strategického plánu HE

Analýza strategického plánu Horizon Europe 2025-2027 byla zveřejněna

Analýza strategického plánu programu Horizon Europe 2025-2027, která byla dnes zveřejněna, poskytuje komplexní posouzení, které bude sloužit jako klíčový základ pro rozvoj nadcházejícího strategického plánu programu Horizon Europe. Tato analýza, která vznikla v rámci spolupráce mezi vnitřními službami Evropské komise a členskými státy EU, nejen zkoumá nedávné vývoje politiky EU a globálního kontextu, ale také analyzuje jejich dopad na budoucí výzkumné a inovační výzvy a příležitosti.

Dokument hodnotí současný stav výzkumu a inovací v EU, identifikuje nezbytné změny na základě původního strategického plánu programu Horizon Europe 2021-2024 a představuje příklady toho, jak výzkum a inovace mohou přispět k prioritám politiky EU.

Klíčové závěry analýzy odhalují, že výzkum a inovace hrají zásadní roli při posilování připravenosti, odolnosti, bezpečnosti a reakce na krize v EU. Zdůrazňuje schopnost výzkumu a inovací poskytovat inovativní a udržitelná řešení pro společenské, ekonomické a environmentální výzvy, kterým čelí Evropa a svět.

Analýza strategického plánu programu Horizon Europe 2025-2027 slouží jako důležitý referenční dokument, který respektuje právní základ programu Horizon Europe a umožňuje souvislý a konzistentní přístup k pracovním programům, prioritám EU a národním agendám. Strategický plán se snaží zajistit kontinuitu a koherenci i mimo běžné (bi)roční cykly pracovních programů a usiluje o trvalý pokrok v oblasti výzkumu a inovací.

Dokument dostupný ZDE.

Zdroj: ZDE.