EDGAR-FOOD

Akce EDGAR-FOOD – the first global food emission inventory se uskuteční 30. září 2021

V rámci iniciativy pre-COP26 All4Climate – Italy 2021 se tato online akce pořádaná Společným výzkumným střediskem Evropské komise (JRC) zaměřuje na databázi EDGAR-FOOD. Databáze, která byla vyvinuta a spuštěna počátkem letošního roku, je první celosvětovou databází emisí skleníkových plynů z potravin, která zahrnuje všechny země a odvětví světového potravinového systému. Tento výzkum ukazuje, že třetina emisí skleníkových plynů souvisí s potravinami. Zástupci občanské společnosti, hnutí mládeže, mladí aktivisté a občané, kteří mají zájem pochopit složitost potravinového systému a to, jak výroba potravin přispívá ke globálním emisím skleníkových plynů, jsou zváni, aby se připojili. Program začne 20. září, kdy bude přístupná videostreamingová prezentace, která nabídne předem vyhrazený prostor pro otázky účastníků. Dále bude následovat interaktivní virtuální relace Q&A, konat se bude 30. září. Účastníci si budou moci vyměňovat informace s vědci, kteří na tomto výzkumu pracovali: Monicou Crippovou, Adrianem Leipem a týmem EDGAR ze SVS. Diskuse uspořádaná ve formátu "Ask a scientist" se bude točit kolem nejnovějších vědeckých poznatků v multimediální podobě o tom, jak moc naše potraviny přispívají ke globálnímu oteplování. Registrace bude otevřená 13. září.

Více informací a možnost registrace naleznete: ZDE.