Webinář k tématu o bezpečnosti potravin

Webinář s názvem „Food Safety – What is the role of research and innovation?” se uskuteční 4. 11. 2020

Na online akci zve Česká styčná kancelář pro výzkum, vývoj a inovace (CZELOS) spolu s Litevskou styčnou kanceláří pro výzkum a vývoj v Bruselu (LINO). Hlavním posláním je diskuse o roli výzkumu a inovací v rámci plnění cílů Evropské komise a udržitelného rozvoje OSN v oblastech adaptace na změny klimatu a zlepšování tolerance plodin a hospodářských zvířat vůči stresu, suchu, povodním a v oblasti bezpečnosti potravin. Webinář poslouží k výměně výsledků výzkumu a sdílení zkušeností zástupců průmyslu, výzkumných pracovníků a inovátorů z celé Evropy. Projednány budou také úlohy jak Evropského inovačního institutu (EIT), tak Společného výzkumného střediska (JRC) v souvislosti s inovacemi, ochranou spotřebitelů a občanů. Můžeme se těšit také na české zastoupení v podobě Dalibora Húsky z Ústavu chemie a biochemie Mendlovy univerzity v Brně. Akce se uskuteční v rámci platformy WebEX a je nutná předchozí registrace.

Zdroj: ZDE.